Offline

Offline

Please fill out the form below and we will get back to you as soon as possible.

Uw woonhuis verhuren?

Wilt u naar het buitenland emigreren? Gaat u samenwonen? Wilt u mantelzorg gaan verlenen of uw huis juist verkopen? Staat uw woonhuis daarom tijdelijk leeg en wilt u het gaan verhuren? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Er zijn meerdere wetten en ook regels waar u op moet letten. Het is in het begin moeilijk om uw huis tijdelijk te gaan verhuren in ons land. Het komt door de goede bescherming van de huurder in de Nederlandse wet. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om uzelf te beschermen en de woning goed te verhuren. Graag geven we een aantal tips in dit artikel.

Wat komt aan bod in dit artikel?

  • De wetten en regels rondom verhuren in ons land
  • Mag u uw woning verhuren?
  • Verzekeringszaken
  • Fiscus en uw hypotheek
  • Snel en goed verhuren
  • Een makelaar?

De regels en wetten in Nederland

U kunt niet zomaar uw woning gaan verhuren in ons land. U moet juridisch alles goed regelen. Het kan met de hulp van een huisbewaring, een proef-samenwonen en ook met de leegstandwet. Het zijn regels welke het mogelijk maken om uw woning te verhuren, zonder dat het huurrecht geldt. De huurder zal dan na de afgesproken periode de woning moeten verlaten.

Mag u het woonhuis verhuren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woonhuis via de regels te verhuren. We noemden ze in de vorige alinea al. Het is mogelijk om een koopwoning en een huurwoning via de huisbewaring of het proef-samenwonen te verhuren. Beide situaties moet u bij de gemeente melden. Wanneer het om een huurwoning gaat moet de verhuurder hier ook toestemming voor geven.

De verzekeringen!

Het is belangrijk om het appartement, de woning of het woonhuis goed te verzekeren tegen mogelijke schade. Het kan gaan om schade aan de woning zelf of schade aan de inboedel. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede inboedelverzekering wanneer de woning gemeubileerd verhuurd wordt. Het is belangrijk om de verzekering van uzelf ook na te kijken over de dekking en mogelijke aanvullingen welke nodig zijn.

De fiscale zaken!

Wanneer u een eigen woning heeft en deze gaat verhuren dan valt de lening niet meer in box een, maar in box drie. Het gaat om inkomsten uit beleggen en sparen. Er is dan geen hypotheekrenteaftrek meer mogelijk. Wanneer u uw woning langer dan vijf jaar heeft verhuurd dan heeft u geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Gaat u weer in uw woning wonen dan valt het onder box een, zoals het was. U heeft dan ook recht op hypotheekrenteaftrek.

Uw woonhuis snel verhuren!

Er zijn volop mogelijkheden om uw woonhuis te verhuren. U kunt het woonhuis snel verhuren aan expats of studenten. Het is goed om de woning wel correct en goed te verhuren. Expats huren een woonhuis vaak gemeubileerd en voor een goede periode.

Een verhuurmakelaar inschakelen

Het is natuurlijk mogelijk om het hele verhuurproces uit te besteden aan een verhuurmakelaar. Er zijn hier volop mogelijkheden en opties. Het is goed om wel zelf de regie te houden bij het uiteindelijke akkoord.

Direct huis verhuren

Adres: Dalweg 24

3233 KK, Oostvoorne

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!